Logo Corbulo College

Corbulo College

Mensen zeggen vaak dat de wereld uit denkers en doeners bestaat. Bij het Corbulo College geloven we dat er nog een groep is: de makers. Makers zijn mensen die denken en doen. Het Corbulo College is de school voor makers met een vmbo-advies (met of zonder LWOO) die op een kleine, doe-school alles willen leren over techniek, technologie en design.

In de zomer van 2021 begon op het Corbulo College de bouw van een eigen technisch innovatief onderwijslab, het Corbulab. Een ‘werkplaats’ gevuld met de nieuwste technologie, zoals VR/AR-brillen, verschillende drones en EVO Ozobots en modulaire FABLE robots. Maar ook bijvoorbeeld 3D-printers, een CNC-carver en een VR lasapparaat.

In haar omgeving heeft het Corbulab een educatieve functie als regionale techniek hotspot. Basisscholen en middelbare scholen kunnen in het Corbulab gastlessen volgen of onderwijsprojecten afnemen. Ook bedrijven, de gemeente en andere organisaties in de omgeving zijn van harte welkom om kennis te maken met de techniek in het Corbulab.

Nieuws

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek

27 oktober 2023

De leerlingen van nu zijn werknemers van de toekomst! 1600 leerlingen uit groep 7/8 en brugklas van onze gemeente bezoeken het bruisende techniekfestival op het Corbulo College.

Lees meer

Techniekfestival Leidschendam-Voorburg

19 oktober 2023

In samenwerking met gemeente Leidschendam-Voorburg en Sterk Techniekonderwijs Haaglanden organiseert het Corbulo College op 25 en 26 oktober a.s. de eerste editie van het Techniekfestival in Voorburg.

Lees meer

Projecten

Lopend project

Techniekfestival

Wat is techniek en wat kan je er eigenlijk mee? Tijdens het techniekfestival in het Corbulo College krijgen ruim 1.600 leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs op een leuke en speelse manier antwoord op deze vragen. Met rondleiding, een markt met allerlei techniekbedrijven en vooral zelf veel doen maken de leerlingen kennis […]

Contactgegevens

Corbulo College

Van Tuyll van Serooskerkenstraat 2
2273 CB Voorburg

Meer informatie? Bezoek de website.

Naar de website
Makers van de toekomst