Student bezig met techniekles
Logo Sterk Techniekonderwijs Haaglanden

Sterk Techniekonderwijs Haaglanden

Bij Sterk Techniekonderwijs staat komen tot een dekkend en kwalitatief hoogstaand aanbod van techniekonderwijs in de regio centraal. De focus ligt daarbij op onderwijsinnovatie, de aansluiting van het technisch vmbo op het technisch mbo en de professionalisering van techniekdocenten. Ook het aanbod van up-to-date techniekfaciliteiten en de loopbaanoriƫntatie, -begeleiding en promotie krijgen prioriteit.

Een duurzame samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven is essentieel om deze kwalitatieve en kwantitatieve uitdagingen aan te pakken. Sterk Techniekonderwijs Haaglanden heeft daarom als doel om de instroom in de technische vmbo-profielen te vergroten. Ook komt er meer focus op de doorstroom van het technische vmbo naar het technische mbo, en mbo naar de technische arbeidsmarkt.

Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg is techniekonderwijs sterk vertegenwoordigd, met Corbulo College, Veurs Voorburg en het Technasium bij Veurs Lyceum.

Nieuws

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek

27 oktober 2023

De leerlingen van nu zijn werknemers van de toekomst! 1600 leerlingen uit groep 7/8 en brugklas van onze gemeente bezoeken het bruisende techniekfestival op het Corbulo College.

Lees meer

Projecten

Lopend project

Techniekfestival

Wat is techniek en wat kan je er eigenlijk mee? Tijdens het techniekfestival in het Corbulo College krijgen ruim 1.600 leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs op een leuke en speelse manier antwoord op deze vragen. Met rondleiding, een markt met allerlei techniekbedrijven en vooral zelf veel doen maken de leerlingen kennis […]

Contactgegevens

Projectbureau STOHA

Tinwerf 24
2544 ED Den Haag

Meer informatie? Bezoek de website.

Naar de website