Platformbijeenkomst in HHS Delft – Samenwerking in Living Labs

7 april 2023

Op donderdag 6 april 2023 was het weer tijd voor een platformbijeenkomst van het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt in Leidschendam-Voorburg. Dit platform is een samenwerking tussen ondernemers, de gemeente en het onderwijs. Deze keer waren we te gast bij de Haagse Hogeschool in Delft.

Tijdens de bijeenkomst werd het nieuwe logo van het platform gepresenteerd en kregen we een preview van de nieuwe website te zien. Het nieuwe logo is een mooie weergave van de samenwerking tussen de verschillende partijen. De website biedt beter overzicht van alle activiteiten en partners van het platform. Ook krijgen partners meer de ruimte om nieuwsberichten en activiteiten te delen.

Hierna volgde presentaties van Heleen Geerts, Eveline Kapteijn en Wendy Scholtes over de nieuwe manieren waarop er samengewerkt wordt tussen studenten, docenten, overheid, ondernemers en inwoners in learning communities, ’Living Labs’ genaamd. In deze Living Labs wordt er op een innovatieve en creatieve manier, in samenwerking gezocht naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hierbij werden de Retail Innovatie & Experience Campus en Living Labs Westland als voorbeelden uitgelicht tijdens de presentaties. De presentaties gaven een goed beeld van deze nieuwe vorm van praktijkleren (t.o.v. stages en afstudeeropdrachten). Tijdens het gesprek erna kwamen duidelijk de meerwaarde en mogelijkheden van samenwerken in deze vorm naar voren.

We kijken dus terug op een geslaagde bijeenkomst waarin er nieuwe inzichten werden gedeeld en er volop ruimte was voor netwerken en het leggen van nieuwe contacten. We kijken dan ook uit naar de volgende bijeenkomst van het platform.

Deel dit bericht op social media

Betrokken partners

Haagse Hogeschool

Ander nieuws

Geslaagde platformbijeenkomst bij Rabobank

22 maart 2024

Donderdag 21 maart was het Platform te gast bij de Rabobank in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst stonden Rabobank en UWV stil bij de ontwikkelingen van de lokale economie en arbeidsmarkt, het perspectief van regio Haaglanden. Dit leverde waardevolle inzichten op en leverde bij de aanwezige zeer positieve reacties op.

Lees meer

Laatste platformbijeenkomst 2023 in Stompwijk

8 december 2023

Donderdag 7 december was de laatste platformbijeenkomst van 2023 bij de Bles in Stompwijk. Na een korte terugblik op de succesvolle projecten in 2023 stonden we stil bij het techniekfestival en een presentatie van JINC.

Lees meer

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek

27 oktober 2023

De leerlingen van nu zijn werknemers van de toekomst! 1600 leerlingen uit groep 7/8 en brugklas van onze gemeente bezoeken het bruisende techniekfestival op het Corbulo College.

Lees meer

Neem contact op

Contactformulier
Toestemmingen