Vanaf 1 januari is de Stompwijkse ondernemer Jeroen Granneman het Platform EOA komen versterken. Hij neemt het stokje over van Michel Zaadhof, mede-initiatiefnemer van het platform en lid van het eerste uur. Jeroen Granneman, directeur van Aannemingsbedrijf Granneman BV, wil zich onder andere gaan hardmaken voor een meer lokaal inkoopbeleid.
Jeroen Granneman is geboren en getogen in Stompwijk. Zijn familiebedrijf Granneman BV werd er in 1930 opgericht. Hij is al langere tijd betrokken bij het MKB LV afdeling Stompwijk, en werd door Michel Zaadhof benaderd voor deelname aan het Platform EOA. “Stompwijk is van oudsher een hele ondernemende gemeenschap. Er zitten zo’n 250 bedrijven. Mijn lokale kennis en netwerk neem ik mee naar het Platform EOA. Dat hoop ik er ook te vinden. Kennisuitwisseling is een belangrijke toegevoegde waarde die het platform biedt,” vindt Granneman. “Het Platform EOA kan de afstand verkleinen tussen de overheid en het bedrijfsleven. Veel ondernemers vinden het lastig om aan de bel te trekken als er iets niet goed gaat bij bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen. Met het aanstellen van een gemeentelijke accountmanager voor bedrijven, Kim van Loon, is het al gemakkelijker geworden de weg te vinden in de bureaucratische molen. Ik wil met mijn inbreng aan het platform hier verder aan bijdragen.” Wat hem opvalt, is dat er niet veel actieve ondernemers in het Platform EOA zijn vertegenwoordigd. Daar is met het aantreden van Granneman nu een begin mee gemaakt.
Lokaal inkopen
Granneman wil zich inzetten voor meer lokale inkopen in Leidschendam-Voorburg. “De gemeente is een belangrijke opdrachtgever binnen mijn eigen branche. Het wordt voor kleinere lokale bedrijven steeds moeilijker mee te kunnen dingen naar een opdracht. De lat wordt steeds hoger, en we moeten van steeds meer markten thuis zijn om aan alle eisen te kunnen voldoen. Ik pleit ervoor dat zowel de gemeente als de bedrijven in Leidschendam-Voorburg zich meer richten op de lokale markt. Deden we vroeger bepaalde inkopen bij de kruidenier om de hoek, nu doen we die bij de grote bedrijven die alles in hun assortiment hebben. Wel heel gemakkelijk, maar is dat wel goed? Om de lokale economie te versterken, moeten we de lokale markt een duwtje in de rug geven. Ook hier kan het Platform EOA een rol spelen,” aldus Granneman.
Momenteel is het Platform EOA bezig met het samenstellen van het Actieplan 2017. Hierin krijgt ook het lokale inkoopbeleid een plek.